Slim naar A met multimodale app

Eind 2017 lanceerde Slim naar Antwerpen in primeur een multimodale routeplanner op hun website. Nu is de handige routeplanner ook op smartphone beschikbaar in app-vorm. De app maakt het gebruikers nog gemakkelijker om hun weg te vinden door favoriete routes en locaties te onthouden, persoonlijk reisadvies voor te stellen en meldingen te sturen.

Multimodale routeplanner
Met de multimodale routeplanner wil de stad, samen met haar partners, inzetten op de bereikbaarheid van de regio tijdens wegenwerken. Slim naar Antwerpen helpt bewoners en bezoekers op weg om het juiste vervoersmiddel te vinden rekening houdend met wegenwerken en het gewenste vertrek- of aankomstuur.
De routeplanner combineert routes te voet, met de eigen (plooi)fiets, Velo, tram, bus, trein en auto. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat de voorgestelde route u met de eigen fiets of wagen naar het treinstation laat rijden, af laat stappen in het station Antwerpen-Centraal en het laatste stuk te voet of met de Velo laat afleggen. Routes met de auto worden afgeleid naar P+R’s en publieke parkings in de stad om zo van Antwerpen een leefbare stad te maken.

App
Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Het gaat dus vaak vlotter door even over te stappen en met de app op zak heb je altijd toegang tot de meest interessante multimodale route en tot een slimme kaart die weergeeft waar interessante locaties liggen zoals park-and-rides, tramhaltes, autodeelplaatsen, LEZ-dagpasautomaten, en meer. Vanuit de slimme kaart kan er ook onmiddellijk een route berekend worden naar de gewenste locatie.”

De app maakt het verder ook mogelijk om favoriete locaties en routes op te slaan. Zo is de meest gebruikte route nog sneller geselecteerd. Daarnaast zullen gebruikers, indien gewenst, ook meldingen via de app ontvangen als er werken met grote impact plaatsvinden of mobiliteitsoplossingen gelanceerd worden. Zo is de lancering van een nieuw fiets- of autodeelsysteem bijvoorbeeld nieuws dat  voor alle gebruikers relevant kan zijn.

De app is in de loop van dit weekend beschikbaar op Android en iOS.

Samenwerking
Slim naar Antwerpen is het resultaat van een samenwerking tussen de stad en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, De Lijn, NMBS, Civitas Portis, het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Waterweg, provincie Antwerpen en Port of Antwerp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.