Jaarmarktweekend. Dat is FEEST in Hoboken.

Op de jaarmarkt in Hoboken is elk jaar heel wat te beleven. Op zondag 16 en maandag 17 september genieten bezoekers van muziek, theater en lekker eten en drinken.

Zondag 16 september

Verenigingenmarkt
De verenigingen stellen graag hun werking voor om leden te werven of vrijwilligers te rekruteren. Door de werken op de Kioskplaats is de markt een stukje verschoven, naar de Van Amstelstraat naast park Broydenborg.
Verenigingenmarkt – Van Amstelstraat van 10 tot 16 uur

Rommelmarkt
Snuisteren en rondkuieren op de grootste rommelmarkt van Hoboken kan dit jaar van in de Kapelstraat tot aan de Marneflaan.
Rommelmarkt – centrum van 10 tot 16 uur

Foodfestival – Lelieplaats van 11 tot 20 uur
​Foodtrucks, kraampjes met eten en drinken en een groot openluchtterras: dat is het vertrouwde recept van het ‘Zin in Hoboken’-foodfestival. Hier presenteren de plaatselijke horecazaken zich met diverse eet- en drankstandjes en een mix van specialiteiten uit het Antwerpse.

‘Magie in den hof’ en goochelbeurs – Park Gravenhof van 14 tot 18 uur
​Park Gravenhof wordt omgetoverd tot een ouderwets speel- en magiedorp. De Experimentalisten lezen gedachten en Mario Fernandez trakteert op fascinerende goocheltrucs. Verder komen er een hypnose- en ontsnappingsact, het kleinste levende wezen in een nostalgische woonwagen en gorilla woman. Maar ook een caravan met ziener die wie binnengaat meeneemt in zijn onderbewustzijn, close-upgoochelen, jongleren met ijs, workshops reuze-zeepbellen blazen en een vliegende trapeze. Op de ruil- en geefbeurs ‘Hocus Pocus, iedereen tovenaar!’ kan iedereen goochelspullen ruilen of wegschenken.

Expo in de kerk – Kioskplaats van 12 tot 16 uur (ook op maandag)
In de Onze-Lieve-Vrouwekerk staat een expo over het ontstaan van muziekvereniging De Scheldezonen. ‘Een muzikale parel aan de stroom. 150 jaar De Scheldezonen’ toont het muzikaal verenigingsleven tijdens de tweede helft van de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw aan de hand van foto’s, brieven, krantenartikels, affiches, medailles en meer. Tekeningen en schilderijen van lokale kunstenaars maken de expo compleet. Op zondag spelen De Scheldezonen om 12.30 uur een gratis concert in de kerk.

Maandag 17 september
Jaarmarkt – centrum vanaf 8 uur
Maandag is het familiedag met de jaarmarkt vol standjes, eetkraampjes en de kermis. In de Marneflaan vindt een autoshow plaats. En uiteraard zijn er de traditionele veeprijskampen met paarden, ezels, pony’s, schapen, geiten en koeien. Een groot vuurwerk sluit de dag af.


Hoboken Swingt – Atletiekpiste park Sorghvliedt, van 17 tot 20.30 uur

Iedereen kan mee komen swingen met een muzikaal optreden van Luc Caals na een opwarming door dj Guy Van Antwerpen.

Het volledige programma van de jaarmarkt staat op www.hoboken.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.