5 jaar Tournée Musicale

Foto: Tamara Galle

5 jaar Tournée Musicale: dat zal gevierd worden met de beste folk- ,blues-en jazzartiesten uit de regio. Wie er vorige edities bij was, zal het beamen. Tournée Musicale zorgt voor sfeer, gezelligheid en warmte in volle herfsttijd. Ondertussen kan je reeds op 11 locaties genieten van Tournée Musicale.

De slothappening van dit muziekfeest voor en door Hoboken vindt plaats in cultuurcentrum Gravenhof.

Kioskplaats 6.
De manier waarop Don Croissant aka Little Jimmy de hill country blues vertolkt, maakt hem tot een icoon van de oude bluesmannen. Deze topmuzikant die indertijd met zijn groep The Sharks de voorprogramma’s van The Rolling Stones en The Who verzorgde, en lange tijd aan de zijde van Chris Whitley speelde, verdient voor zijn solowerk absoluut een plek onder de schijnwerpers!

 

Kioskplaats 8.
Drie bevriende en gepassioneerde muzikanten bespelen samen meer dan tien instrumenten. Willy Nielandt en Willy Van Den Broeck ontfermen zich over de snaarinstrumenten. Danny Moortgat bespeelt de mondharmonica en percussie. Verwacht je aan ruim 2 uur rock’n rollmuziek.

 

  • Nello’s Café -> Big Dave & Stansoon

Kioskplaats 32.
Big Dave & Stansoon komen naar Hoboken. Dit trio zal de avond op spicen met heerlijke rauwe en optwepende bluesmuziek. Liefhebbers van het bluesgenre zullen ‘Big’ Dave Reniers & Stansoon ongetwijfeld kennen. Zij stonden op tal van grote podia in binnen- en buitenland en brachten al samen verschillende platen uit.

 

Kapelstraat 17.
De 3 muzikanten van Zat van A kunnen putten uit een repertoire van ongeveer 1500 nummers. Verzoeknummers zijn daarom zeker mogelijk. Het repertoire omvat hits van Tom Jones, Joe Cocker, Elvis, Neil Diamond, Rod Stewart en vele anderen. De stijlen variëren van pop, rock & roll, country, swing en crooners tot de jaren 80.

 

  • Café De Nieuwe Spiegel -> Leftey

Kioskplaats 56.
Leftey speelt muziek van 1950 tot heden. Van Waylon Jennings tot Chris Stapelton
van Buddy Holly tot the Black Keys en van Clif Gallup tot Danny Gatton.
Op drums en backing vocals vinden we Erno (the Baboons ,the Dump Brothers). Arno bespeelt de contrabas (Buddy Ace and the Sonics, Hugo Spencer) en Maurice is gitarist en zanger van dienst (Buddy Ace and the Sonics, Boggy Creek )

 

  • Café Breughel -> The Train

Kioskplaats 84.
The Train is een electric blues band die er stevig tegenaan gaat.
Vier man op het podium: lead-, bas-, sologitaar en drums… Meer moet dat niet zijn. Hun idolen? O.a. Joe Bonamassa en Stevie Ray Vaughan, om er maar twee te noemen en je weet al wat je te wachten staat! Prachtige covers en eigen werk. We houden de decibelmeter nauwlettend in de gaten!!!

 

Berkenrodelei 36.
De leerlingen van de Academie Hoboken afdeling pop en jazz vormen onder leiding van hun muziekdocenten enkele gelegenheidsensembles. Jong en oud staan hier samen op het podium en brengen een repertoire van bekende nummers uit de pop-en jazzgeschiedenis.

 

  • Novonov -> God Save The Kinks

Antwerpse Steenweg 61.
De muziek van The Kinks blijft tot op de dag van vandaag intergenerationeel harten veroveren. Aangezien de groep zelf al meer dan 20 jaar niet meer op het podium staat, neemt God Save The Kinks de taak graag op zich dit ronduit fantastische repertoire nieuw leven in te blazen. Met Dave Schroyen op drums (Evil Superstars, Millionaire …), Marco Z op bas (Bel – pophit I’m a Bird) en Frank De Roeck en Marco Cirone als respectievelijk Ray en Dave Davies, geven met de juiste credibility gedaante aan de originele line-up.

 

Oudestraat 81.
Kirstie DiAlegria is een 4-koppige Antwerpse band. Beïnvloed door artiesten als Matt Corby, Lucy Rose, Feist, Paul Simon, … maken ze zweverige indiefolk met een inspirerende sound. De band bestaat uit 4 multi-instrumentalisten; Bouke Cools, Kirstie De Kerf, Jesse Steurs en Joël Stevens. Kirstie werkte al samen met Jean Bosco Safari, Wanda Joosten, Joost Wander en Jessie Thijs.

 

Kioskplaats 27.
Uit het muziekplatform STATIEF komen vaak interessante projecten en samenwerkingen voort, zo ook dit kwartet van Ruben Verbruggen. Samen brengen ze bekende en minder bekende jazzstandards, van Duke Ellington tot Miles Davis en Chet Baker. Intieme songs, een rauwe blues of simpelweg een mooie ballad: oprecht, elegant en swingend!

 

Louisalei 7.
Belle Starr & the Boot Jacks is een nieuwe band rond frontvrouw Arianne. De bandleden verdienden hun sporen in tal van rootsbands en hebben een breed spectrum van stijlen in de vingers. En dat maakt hen zo uniek. Ze spelen een hybride vorm van roots met invloeden van country, blues en rock’n roll. Een eigenzinnige, maar beklijvende set sluit Tournée Musicale 2018 af in de club van cc Gravenhof.
Thee Shoeshine Shakers maken er nog een fijn dansfeestje van in echte vintage stijl.

 

Wanneer: Vrijdag 23 november 2018 vanaf 19.00 uur
Prijs: Gratis
www.gravenhof.org

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.