Leerling Moretusburg wint vlucht met tweedekker

Stampe Vertongen SV-4. Bron: www.belgianairforcedays.be

Een leerling van het kinder- en jongerenatelier Moretusburg wint een vlucht met een SV4-tweedekker. De winnaar is één van de deelnemers aan het bloemenproject ter herdenking van 100 jaar Wapenstilstand.

Naar aanleiding van de viering van 100 jaar Wapenstilstand, organiseerden het district Hoboken en het GenOOtschap-Hoboken Explorers een bloemenproject. Naast de gekende klaproos zijn er drie andere bloemen met een link naar de Eerste Wereldoorlog: margriet (België), blauwe korenbloem (Frankrijk) en vergeet-mij-nietje (Duitsland). Verschillende Hobokense basisscholen zoals de Polderstadschool, de Molenschool, De Puzzel, Klim-Op en het kinder- en jongerenatelier Moretusburg maakten deze vredesbloemen na in crêpepapier en zullen ze neerleggen aan het Heldenmonument in park Broydenborg, tijdens een Herdenkingsplechtigheid op zondag 11 november.

Onder deze deelnemers werd via het Stampe & Vertongen Museum een vlucht verloot met een SV4-tweedekker voor één passagier.

De SV-4 is waarschijnlijk het beroemdste vliegtuig van Belgische makelij. Deze tweedekker werd gebouwd in de Antwerpse Stampe & Vertongen-fabriek en diende bij de Belgische, Britse en Franse luchtmachten als initieel opleidingstoestel na de Tweede Wereldoorlog.

De winnaar is een leerling van het kinder- en jongerenatelier Moretusburg. De vlucht vindt plaats op zondag 11 november om 10u15 en duurt een halfuur. Het toestel zal ook over de begraafplaats Hoboken vliegen, waar op dat moment de plechtigheden voor Wapenstilstand plaatsvinden.

 

1 Trackback / Pingback

  1. NOOIT VERGETEN – Zoveel meer Hoboken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.