Foto: 100 jaar Wapenstilstand.

Op zondag 11 november 2018 herdachten we ook in Hoboken 100 jaar wapenstilstand.
Uitzonderlijk was er dit jaar eerst een herdenking op de Begraafplaats van Hoboken.
Aansluitend werden de aanwezigen aan het Heldenmonument in park Broydenborg verwacht waar om 11u00 eveneens een bloemlegging plaatsvond.

Als afsluiter stond er nog de voorstelling ‘Den Grooten Oorlog tussen de patatten’ van Lien en Bart op het programma in Kasteel Sorghvliedt.

Bart Vanpeteghem, afkomstig van de Westhoek, groeide op met verhalen over WOI. Als klein ventje werkte hij met pa en ma op het veld en vond vaak tal van ‘oorlogsmaterialen’ in de kleigronden. Hij verzamelde zo heel wat obussen, helmen, bajonetten, …. Lien Kooijman (inderdaad dochter van…), afkomstig van het Antwerpse, was niet zoveel bezig met WOI, maar raakte wel geïnspireerd door de verhalen van Bart.

Het oorlogsmateriaal is ook meteen het decor. Er wordt gewerkt met historische beelden en zelf gecreëerde professionele films als decor. Bart vertelt heel wat unieke kleine verhalen! Een ingetogen programma over de gruwel van WOI met de nodige humor en een boodschap vol hoop. Lien Kooijman (zang, accordeon, banjo, fluit en viool) en Bart Vanpeteghem (zang, mondharmonica, banjo en gitaar).

Tot slot nog enkele sfeerbeelden.

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.