Stinkend kraanwater

Vanaf maandag kan het drinkwater in Hoboken tijdelijk naar ammonium of chloor ruiken en smaken. Dat is het gevolg van het zinken van een binnenvaartschip op 13 november, dat gevuld was met meststoffen.

Waarom?
Het drinkwater kan vanaf maandag naar ammonium of chloor ruiken. Door het zinken van het binnenvaartschip is een kleine hoeveelheid ammonium in het water terechtgekomen. Drinkwaterbedrijf Water-Link zal in het productiecentrum in Ranst een bijkomende zuivering met bleekwater doen. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt bleekwater kan het water een ammonium-, of chloorgeur hebben.

Nog drinkbaar en hoelang?
De hinder zou maximaal één week duren, al blijft het waarschijnlijk beperkt tot enkele dagen. Er wordt benadrukt dat het kraanwater perfect drinkbaar blijft, ook al kan het tijdelijk anders ruiken en smaken. De hoeveelheid ammonium in het water is te klein om schadelijk te zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.