Staking vrijdag 14 december

Op vrijdag 14 december sluit ACOD zich aan bij de nationale actiedag, die de vorm aanneemt van een 24 urenstaking.

Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaars kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

De stad wil de hinder tot een minimum beperken. Voor de kinderopvanglocaties worden de ouders op de hoogte gebracht. De dienst stadsreiniging probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren. De stad vraagt haar inwoners om hun huisvuil indien mogelijk een week langer binnen te houden of opnieuw binnen te nemen als het niet is opgehaald. Indien noodzakelijk kan de stad op buurtniveau beslissen het aangeboden huisvuil niet-selectief op te halen.

Alle containerparken zijn gesloten op vrijdag 14 december.

De Lijn
Doorgaans is de impact het grootst op de stadsnetten van Antwerpen en Gent, en in Vlaams-Brabant.

Prioritaire assen in stad Antwerpen en Gent
Op de stadsnettten van Antwerpen en Gent zetten we in op de prioritaire assen. In Antwerpen gaat het om de trams en stadsbussen, in Gent om de tramlijnen. Hierdoor krijgen de reizigers een beter aanbod.

Deze aanpak geldt voor onze eigen chauffeurs. De overige chauffeurs (van de verpachte lijnen) bedienen hun vaste trajecten.

Vanaf morgenochtend vind je hier actuele informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.